В Кърджали няма свободни легла за лечение на Cofvid-19, в София разкриват нови

В Кърджали няма свободни легла за лечение на Cofvid-19, в София разкриват нови
A A+ A++ A

В болницата в Кърджали няма свободни легла за лечение на Cofvid-19

В болницата в Кърджали вече няма свободни легла за лечение на пациенти с Covid-19.

Това съобщи областният управител Никола Чанев по време на тържественото честване на Деня на Кърджали, което тази година преминава под знака на пандемията от коронавирус. Според него ситуацията в района е изключително сложна.

“Леглата в Инфекциозно отделение вече са заети. От вчера болницата в Момчилград приема пациенти. Затова нека на празника бъде като на празник, но с една огромна доза лична отговорност и спазване на противоепидемичните мерки“.

Броят на новозаразените в област Кърджали в последните дни държи високо ниво, като за изтеклото денонощие положителните проби са 19.

За да не се струпват много хора на едно място, беше отменено традиционното празнично шествие на местните училища.

Фандъкова: Два пъти повече Covid-легла в общинските болници в София
Два пъти повече легла за болни от коронавирус са открити в общинските болници в София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.
От утре ще се намали интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове.
Екипите на Столичния инспекторат, съвместно с полицията, извършват проверки в търговските обекти и градския транспорт за носене на маски.

Две отделения в МБАЛ „Рахила Ангелова“ и две ТЕЛК комисии в Перник са под карантина
Под карантина са поставени Очно и Първо вътрешно отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, заедно с два състава на ТЕЛК комисии, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение д-р Анатолий Митов.

Мярката е предприета заради заразени с коронавирус 11 медицински лица и технически персонал. Болните са поставени под домашна карантина.

В момента в Инфекциозно отделение в МБАЛ от 15 легла 8 са заети от болни с коронавирус. В Специализираната болница за белодробни болести са хоспитализирани 17 души.

На територията на региона през последното денонощие са регистрирани 22 нови случаи на COVID-19. Поставени под карантина са 204 души.

#коронавирус #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »