Още държави в Европа затягат мерките срещу КОВИД

Още държави в Европа затягат мерките срещу КОВИД
A A+ A++ A

Европа продължава да затяга мерките срещу коронавируса. След рекорден брой нови случаи за денонощие,Италия въведе нови ограничения, за да бъде избегната повторна пълна блокада на цялата страна.

В Италия, за двата почивни дни бяха регистрирани повече от 22 000 нови случая. С маска на лицето, премиерът Джузепе Конте обяви, че въвежда нови мерки за борба с болестта.

“Тези мерки ще ни позволят да се изправим пред новата вълна на вируса, която в момента удря не само Италия, но и цяла Европа. Не можем да губим време. Трябва да действаме с всички възможни мерки, за да избегнем нова, пълна блокада”, заяви Джузепе Конте.

Кметовете на италианските градове получават правото по своя преценка да затварят всички обществени места след 9 часа вечерта. Ще могат също така да ограничават работното време на заведенията, както и на броя хора, които имат право да се събират на едно място.

„Да се надяваме, че няма да се разрастне колкото в другите страни, както видяхме във Франция, Англия и Германия, защото те всички са по-зле от нас”, заяви пожелал анонимност гражданин.

Израел свали част от карантинните мерки срещу коронавируса, след като броят на новите случаи отбелязва стабилен спад през последната седмица. Това позволява да бъдат отворени детските градини и обществените паркове.

"Много се радвам да доведа дъщеря си в градината. Малко съм притеснена, но се надявам, че всичко ще е наред. Дано няма нови ограничения и да се върнем към нормалността", заяви  Талине Ирге.

В Чехия, която е страната с най-високи нива на заразяване с коронавирус в Европа, полицията разгони със сила митинг на около 1000 недоволни от мерките.

Протестиращите не са съгласни с наложените повторно сериозни ограничения като затварянето на заведенията, фитнесите и връщането на дистанционното обучение в училищата.

 

#коронавирус #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »