Медицинският университет в Плевен на дистанционно обучение след 17 случая на COVID-19

Медицинският университет в Плевен на дистанционно обучение след 17 случая на COVID-19
Булфото
A A+ A++ A

Медицинският университет в Плевен от днес преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици, съобщава БНР. До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица.

Във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка в здравните заведения, в региона и цялата страна, и с цял опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище, Академичното ръководство взе решение за преминаване изцяло към обучение в електронна среда за срок от две седмици, считано от 19 октомври. Единствено обучението на стажант-лекари, VІ курс, Медицина, ще се провежда присъствено и по график. За преподаватели и служители работният процес също ще продължи присъствено Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала.

Мярката е превантивна, в момента в Медицинския университет се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти. До вчерашния ден общо 17 студенти са дали положителни проби, уточни Велина Дукова, експерт връзки с обществеността. Продължават да се изследват всички контактни лица. Ръководството обръща внимание на студентите да спазват всички противоепидемични мерки и напомня, че посещението на занятия в електронна среда е задължително.



#Медицински университет #Плевен #коронавирус #онлайн обучение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »