Туроператори и туристически агенти вече могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв. по ОПИК

Туроператори и туристически агенти вече могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв. по ОПИК
МТ
A A+ A++ A

 

Туроператори и туристически агенти от днес вече могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ от 10 млн. лв. по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020”. Средствата, които се предоставят по процедурата следва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

Подаването на проектното предложение се извършва изцяло по електронен път. Това става чрез попълване на опростен уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Кандидатите е необходимо да имат валиден електронен подпис, издаден от квалифициран доставчик. Подаването на заявлението става чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/32342a56-0d3a-45d2-9441-2a2415f9e313.

Процедурата е с краен срок за подаване на проектни предложения 16:30 часа на 20 октомври 2020 г. Допълнителни въпроси могат да се задават само по електронната поща на адрес: opicmt@tourism.government.bg. Отговорите на въпросите на кандидатите се публикуват в ИСУН 2020 и на интернет страницата на Министерството на туризма (www.tourism.government.bg). Няма да бъдат предоставяни отговори на въпроси, зададени по телефона. Няма да бъдат изпращани индивидуални отговори на зададени от кандидатите по процедурата въпроси.

Проектните предложения ще бъдат оценявани чрез ИСУН 2020 не по-рано от 5 календарни дни след оповестяване на условията за кандидатстване. 

Всеки от кандидатите трябва да заяви в проектното предложение стойност до 10% от общия си оборот за 2019 г., но не повече от прага на de minimis от 200 000 евро, или 391 166 лв. Целта на процедурата е да се осигури оперативен капитал за справяне с последиците от COVID- 19 кризата за български микро-, малки и средни предприятия, извършващи туроператорска и/или туристическа агентска дейност по Закона за туризма.

Пълният пакет документи по процедурата (Условия за кандидатстване и изпълнение и приложения към тях) е публикуван в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg, на интернет адреса на Министерството на туризма: www.tourism.government.bg.



#туроператори #туристически агенти #помощ #ОПИК #кандидатстване #коронакриза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »