30-секунден тест за COVID-19 ще бъде готов до дни

30-секунден тест за COVID-19 ще бъде готов до дни
A A+ A++ A

30-секунден тест за откриване на коронавирус, разработен от Индия и Израел, трябва да бъде готов до „броени дни“, заяви израелският посланик в Индия Рон Малка пред индийската агенция PTI. „Всички етапи вече са преминати.“, добави той.

Операцията беше наречена „Отворено небе“ и Малка изрази увереност, че комплектът за тестване ще позволи на света да започне да отваря небето, тъй като технологията просто изисква човек да духа в тръба и резултатите стават достъпни за по-малко от минута. Също така е много евтино за извършване, тъй като резултатите ствата известни на място, без логистика и разходи за изпращане на пробата в лаборатория, предаде БГНЕС. Малка каза, че Индия вероятно ще служи като производствена централа за този комплект за бърз тест.

Израел изпрати делегация на висше ниво от Дирекцията за изследвания и развитие на отбраната на страната (DDRD) в Индия през юли, за да разработи новите и бързи тестове за коронавирус в сътрудничество с техните индийски колеги, докато лекува индийски пациенти с коронавирус.

Групата се фокусира върху четири технологии. Тестове бяха проведени върху голям брой проби в Индия. Според Малка всеки тест е преминал през различни етапи на оценка.

„Това, което чувам от участниците в процеса, е, че не трябва да отнема повече от две до три седмици, за да се финализира една надеждна и точна технология или комбинация от повече от една от четирите различни технологии, които се анализират“, каза Малка пред PTI .

Той каза, че този нов бърз тест е „блестящ пример за това колко плодотворно може да бъде сътрудничеството в науката и технологиите между Израел и Индия“.

Миналата седмица Израел започна да използва одобрения тест за коронавирус Sofia , който се извършва само с помощта на респираторни проби, събирани от лица, за които се подозира, че имат коронавирус. Тази иновативна технология осигурява резултати в рамките на 15 минути.

#коронавирус #тест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »