„Великото народно въстание 4“ се разраства, полицията спря демонстрантите да блокират „Дондуков“

„Великото народно въстание 4“ се разраства, полицията спря демонстрантите да блокират „Дондуков“
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

В 87-ия ден на антиправителствени протести все повече хора се събират за четвъртото "Велико народно въстание".

Затворени за движение са бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Полицаи охраняват сградите на парламента и Министерския съвет и не допуснат хората към булевард "Дондуков". Пред сградата на президентството няма полицейски постове, съобщава БНР.

Към 19:00 ч. обстановката е спокойна, чува се музика и викове "оставка". В протеста се забелязваг граждани на Русе, Варна, Перник, Свищов, Карлово, Челопеч и други, сред които и специално дошли българи от Канада. 

Очаква се да няма ескалация на напрежението.

Полицейското присъствие е засилено.  Организаторите призоваха полицаите да се присъединят към протеста. 

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на премиера Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори. Хората заявиха, че очакват нов модел на управление с нови лица и промяна на Конституцията.  

Първото "Велико народно въстание" се състоя на 2 септември - деня на откриване на новата пленарна сесия. На 10-и септември беше второто т.н. "Велико народно въстание", а третото - в Деня на независимостта - 22-ри септември.

Група от около 20-ина души се е събрала на протест в палатковия лагер пред общината във Варна. Недоволните развяват българското знаме, а пространството около лагера е озвучено с възрожденски песни. 

Протестно автошествие срещу управлението блокира и движението в района на граничния пункт "Дунав мост" при Русе.  Участниците спряха автомобилите си в кръговото кръстовище край "Дунав мост" около 17 ч. Блокадата продължи до 18.00 часа. Екипи на полицията пренасочваха трафика по обходни маршрути.

С митинг и шествие протестиращите във Велико Търново се включиха в инициативата Велико народно въстание. За кратко беше затруднен трафикът в центъра на града, до инциденти не се стигна. 




 

#Велико народно въстание #протест #блокада #шествия #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"