Автоинструктори излизат на национален протест

Автоинструктори излизат на национален протест
A A+ A++ A

На 7 октомври автоинструктори излизат на национален протест заради готвени промени от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Това обявиха на съвместна пресконференция представители на бранша, съобщи БГНЕС.

Според Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, публикуваните предложения за промени прокарват лобистки интереси и ще оскъпят шофьорските курсове. 

Част от промените са инструкторите да плащат допълнителна застраховка на автомобилите, както въвеждането на електронен дневник за бъдещите шофьори, в който да се отразяват часовете от теоритичната и практическата подготовка.

Новите правила ще изискват от автошколите да имат търговски лиценз, всички шофьори да са на трудов договор, а автомобилите да са собственост на самите школи. Също така инструктор с отнети шофьорски точки от талона си няма да може да изпълнява професията си.

Идеята на предложенията е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата. От бранша се опасяват, че тези промени ще доведат до корупционни практики и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията.

#автоинструктори #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »