Граждани внесоха жалби срещу полицейското насилие

Граждани внесоха жалби срещу полицейското насилие
A A+ A++ A

Граждани внесоха жалби срещу полицейското насилие в Съдебната палата в София.

"Толкова са се самозабравили някои от управляващите ни, че вече искат специален статут. Такъв какъвто имат само премиерът, президента и председателя на народното събрание.", заяви бизнесменът Николай Зехирев.

Той сподели, че визира министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"За него разчистиха пътя сякаш дори не е нашият президент, сякаш президентът на Щатите беше дошъл тук. Това се случи на 25 септември вечерта. Тогава полицията си превиши правата. Нямаше това насилие, което имаше на 2 септември, но аз лично като гражданин се почувствах безкрайно унизен за това, че не мога да задам въпроси на хора, на които от моите данъци им се плащат заплатите.", коментира още бизнесменът.

Недоволните са мнение, че жалбите могат да имат възпитателен ефект върху младите полицаи, както и върху обществото, което да се отърси от пасивността. Те смятат, че ако бъде изчистена съдебната система, ще бъде изчистено всичко останало.

"Аз мисля, че системата на МВР трябва да се изчисти до дупка, до последния човек да се освободят. И след това да останат тези от тях, които преминат много специални тестове. В Грузия са минавали с детектор на лъжата и една част от хората, които са били служители, са ги назначили отново. Аз съм фен на това нещо, защото човек ако погледне в нашата държава какво ли не се краде. А тези, които са призвани да пазят това да не се краде, са точно полицията.", завърши Николай Зехирев.

#протест #полиция #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »