Тошко Йорданов категоричен: Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст

Тошко Йорданов категоричен: Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст
A A+ A++ A

"Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст", категоричен бе зам.-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "По острието с Калоян Константинов".

Дясната ръка на Слави заяви, че коалиция с партии от статуквото няма да има. Като такива той определи ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, ВОЛЯ, ВМРО, както и новосъздадената "Републиканци за България", тъй като "Цветан Цветанов е ГЕРБ".  В интервюто той остави отворена врата единствено към "Демократична България", с които имали "общо поле за разговор".

"Не можеш да бъдеш коалиция с някого, когото смяташ за вреден за държавата. Не можеш да правиш коалиция с мафията... Всички са се вторачили в Слави. Едните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. Другите, защото се смятат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от БСП и заедно с ДПС. "Демократична България" е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го направим това - разпънете ни на кръст", заяви Тошко Йорданов.

Сценаристът смята, че управляващите няма да подадат оставка, въпреки протестите. "Ако бяхме в нормална демокрация, нямаше как при такива протести и излезли пачки, кюлчета и разговори да не се подаде оставка от морални подбуди. Преди време президентът на Германия, ако не се лъжа, напусна, защото беше получил преференциален заем, за да си купи имот. Тук нещата са много по-лоши", допълни Тошко Йорданов.

Йорданов коментира и скандала "50:50" между Бойко Борисов и Слави, който сложи край на отношенията им. Припомняме, че през 2010 г. премиерът обяви публично, че Трифонов е поискал 50% от ГЕРБ, както и влияние да назначава министри. "Антагонизмът започна преди това. Борисов тогава каза, че всичко е станало, защото Слави е искал да строи в градинка до Японския хотел. И го разправяше година и половина, докато Слави не заплаши от ефира на БТВ, че ако още веднъж го каже това, ще го съди, за да се докаже има ли градинка или не. Тогава настъпи разделението и се стигна до лъжата на Борисов при Сашо Диков. След това не е говорил за градинки, защото лесно може да се докаже. Но за проценти и желания може да разправя всичко, няма как да се докаже. Борисов излъга и за градинката, и за 50 на 50, което звучи малоумно", допълни дясната ръка на Трифонов в телевизията и партията му.

Йорданов отрече слуховете, че "Има такъв народ" и телевизия "7/8" се финансират от олигарси. Той твърди, че парите за медиата първоначално са дошли от Слави Трифонов, който "продаде каквото можа", от реклами, а вече и от абонамент.

#Тошко Йорданов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »