Тръмп се самопредложи за Нобелова награда, а причината се корени на Балканите

Тръмп се самопредложи за Нобелова награда, а причината се корени на Балканите
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че лидерите на Сърбия и Косово са се прегърнали Белия дом и е прекрасно да бъдат видени в тази ситуация, когато са постигнали споразумение за нормализиране на икономическите отношения.

На митинг в Пенсилвания Тръмп отново говори за посредничеството си между Сърбия и Косово, както и между Израел и арабския свят, като подчерта пред избирателите, че носи мир на конфликтните страни и разкритикува водещите американски медии, че не отчитат това.

„Косово и Сърбия се убиваха взаимно в продължение на много години, те просто се убиваха, те не се обичаха, както и израелците и палестинците. Търгуваме с двете страни, така че имаме известна власт. Казах им, нека да сключим сделка и да създадем икономически мир и мир като цяло. Те дойдоха в офиса ми, за да подпишат. Прегърнаха се, беше прекрасно да ги видя. Спасихме много животи”, каза Тръмп снощи.

Миналата седмица на митинг в Северна Каролина Тръмп заяви, че заслужава Нобелова награда за мир за спирането на “масовите убийства между Сърбия и Косово”.

„Сигурен съм, че ще последва Нобелова награда за мир. Спираме масовите убийства между Косово и Сърбия. Те се избиваха толкова много години. Сега ще спрат да се избиват взаимно. Знаете ли, те са го правели стотици години, макар и под различни имена“, каза Тръмп преди десет дни.

Сръбският президент Александър Вучич и косовският премиер Авдулах Хоти обещаха в Белия дом на 4 септември да нормализират икономическите отношения.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »