43 първокласници от ямболско ОУ под карантина

43 първокласници от ямболско ОУ под карантина
A A+ A++ A

43 първокласници от ямболското ОУ „Петко Р. Славейков“ са поставени под 14-дневна карантина. Четирима са педагозите, дали положителна проба за коронавирус, съобщава БНР.

Две паралелки първокласници ще останат по домовете си, тъй като са били контактни с учителки, дали положителни проби, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ в Ямбол: 

„При епидемиологичното проучване на двете положителни учителки от „Петко Р. Славейков“, нашите инспектори са констатирали, че има 7 контактни учители. Всички те са изследвани, включително и директорът и при това изследване е установен третият положителен“.

Децата поставени под карантина се наблюдават за симптоми, но няма да бъдат тествани.

„Тези деца, които се поставят под карантина и чиито родители работят, и са малки, съответно родителите имат право на болничен лист“, каза още Генчева.

Четвъртият случай сред педагогически персонал е на учителка от ОУ „Йордан Йовков“, но тя не е контактувала с ученици и не се налага поставянето на класове под карантина.

Общият брой на заразените в Ямболска област достигна 400, от тях 11 са в болница, 49 са на домашно лечение, 313 са излекувани от заразата, починалите са 27. Под карантина в момента са 149 души.

#първокласници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »