Коронавирус в Англия: Солени глоби за отказ от самоизолация

Коронавирус в Англия: Солени глоби за отказ от самоизолация
A A+ A++ A

Ограниченията във връзка с Covid-19 в Англия ще ставата все по-строги, ако правилата не бъдат съблюдавани, заяви тази сутрин британският министър на здравеопазването Мат Ханкок на фона на решението на правителството да се налагат глоби до 10 000 паунда за онези, които не се самоизолират.

Мат Ханкок заяви в политическото неделно шоу на Андрю Мар от Би Би Си, че „страната е на ръба и има избор“. „Ако всеки спазва правилата, тогава ние можем да избегнем повторно налагане на общонационална карантина“, изтъкна Ханкок.

Министърът допълни, че не желае общонационална карантина, но не може да я изключи. Премиерът Борис Джонсън и днес продължава консултациите какви точно мерки да се вземат предвид на продължаващото покачване на случаите на заразяване с Covid-19. Говори се за нещо като мини-карантина в Англия за две седмици със забрана за общуване между отделните семейства и намаляване на работното време на заведенията. Със сигурност обаче от 28 септември ще влезе в сила глоба до 10 000 паунда за хората, които трябва да се самоизолират и не го сторят. Става дума за онези, които или имат положителна проба или са били в близък контакт с такива хора според системата за проследяване.

Предвижда се обаче еднократна помощ от 500 паунда за онези, които са с ниски доходи и се наложи да се самоизолират, както и глоби за работодатели, които по някакъв начин наказват работници, на които е казано да се самоизолират. 

#Англия #коронавирус #самоизолация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »