28-годишна изтегли бърз кредит с данните на своя съквартирантка, но после й се стъжни

28-годишна изтегли бърз кредит с данните на своя съквартирантка, но после й се стъжни
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд подсъдима, представила неверни данни при получаване на бърз кредит, съобщиха от пресслужбата та Апелативна прокуратура в Морската столица. 

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 28-годишната Александра П., представила неверни сведения, за да получи заем от дружество за бързи кредити. Престъплението по член 248а, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от 1000 до 5000 лева.

Подсъдимата Александра живяла известно време със съквартирантка. Решила да изтегли бърз кредит в размер на 300 лева с лични й данни. Кандидатстването на кредит ставало онлайн. В искането Александра попълнила имената на бившата си съквартирантка, но погрешно изписала презимето й. За контакт посочила телефонен номер, който бил регистриран на името на майка й. В заявлението изписала номера на банковата си сметка и ползвания от нея имейл.

След като кредитът бил одобрен, в сметката на подсъдимата постъпила сумата от 300 лева. Александра нямала намерение да връща парите. И към момента тя не е възстановила сумата.

През 2019 г. лошият кредит бил изкупен от колекторска фирма, която завела иск към бившата съквартирантка на Александра. За тегления с нейното име бърз кредит момичето научило едва след претенциите на фирмата.

Образувано било досъдебно производство. 28-годишната Александра, която е с висше образование и не е осъждана, се възползвала от правото да не дава обяснения за умишленото престъпление, което извършила.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

#кредит #измама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"