Каракачанов: Винкела или тоягата да хвана? Тарифите на протестиращите са от 30 до 500 лева

Каракачанов: Винкела или тоягата да хвана? Тарифите на протестиращите са от 30 до 500 лева
A A+ A++ A

Ако погледнем някои от големите демокрации и държави – Франция, Италия, Испания, Португалия, те също не са лишени от подобни скандали. Това заяви в Русе министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Корупцията не е български патент, лошото е друго. Корупция има навсякъде, но другите държави имат пак казвам други приоритети – какво трябва да постигнат.

Вижте колко беше бюджетът за здравеопазване преди 20 години при 8 милиона население, вижте сега колко е при под 7 млн. население и ми кажете дали е станало по-добро здравеопазването, призова журналистите Каракачанов. Не съм вицепремиер по здравеопазването и земеделието, но говоря по всички тези теми.

Какво искате да ви говоря, красиви работи ли? Ами това са действия, закони, проекти. Какво друго действие? Добре, да взема тоягата ли, попита Каракачанов и добави, да взема винкела? Има си органи за борба с корупцията, ако вие не го знаете аз ли да ви го обяснявам. Има си съд, прокуратура, следствие, полиция. Протести има, защото на хората им омръзна политическият елит. А те протестите не са патент от два месеца. На хората им омръзна така нареченият политически елит да се държи като богоизбран и единствен, и да смятат, че могат с арогантност да налагат мнение. Затова са хората на улицата, отбеляза Каракачанов.

Разбира се, 90% от хората. 10% от хората, онези с винкелите и качулките са, защото някой плаща. Искате ли да ви кажа тарифите в София поне? 30 лева за обикновен статист. 50 лева за статист с плакатче. За тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева. За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева. 500 лева за тартор на група от 10 души. Това са тарифите и не се раздават от Светия Синод, твърди Каракачанов. Той не даде информация откъде знае за тези цифри.

#Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »