Разкошната Цвети Пиронкова се бори до последен дъх, но рейдът й на US Open бе спрян от Серина

Разкошната Цвети Пиронкова се бори до последен дъх, но рейдът й на US Open бе спрян от Серина
A A+ A++ A

Блестящата Цветана Пиронкова завърши паметното си участие на US Open на четвъртфиналите. Нашето момиче игра страхотен тенис, но загуби от 6-кратната шампионка в Ню Йорк Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6.

Пловдивчанката записа най-силното си участие в кариерата на четвъртия турнир от Големия шлем и изглеждаше солидно в по-голяма част от двубоя днес, но опитът на американката си каза думата. 

По-малката от сестрите Уилямс постига пета победа в петия си мач срещу Пиронкова, но трябваше да се бори здраво за победата. Най-успешната състезателка в новата история на тениса излиза за седма титла на US Open, където не е триумфирала от 2014 година насам.

Серина стартира мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети все пак показа класата си с елегантен и много ефектен прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на свой сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, но Уилямс я неутрализира с шестия си ас. Нашето момиче получи още една възможност и този път я сграбчи с великолепна атака и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с комбинация от силни и дълбоки удари, както и от технични изпълнения, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина увеличи децибелите и издаваше викове при всеки свой удар. Това очевидно й помогна, защото сложи край на поредицата от три поредни гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на свой сервис, но се овладя и завърши гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, но голямата шампионка се измъкна и остана в мача. Сега вече всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше прошка и след нова чудесно конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4. 

Шеметният първи сет даде още повече енергия и самочувствие на пловдивчанката, която стартира с нов пробив, постигайки три поредни точки при подаването на съперничката си! За съжаление резултатът беше изравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита сериозни затруднения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, но се измъкваше с асове и в крайна сметка излезе напред в резултата, но малко по-късно Цвети изравни след спасена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха много грешки при американката, но тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на двубоя и удържа аванса си, за да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше много трудно за българката, която се измъчи на свой сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя спаси две точки за пробив, но при третата изкара топката извън очертанията на корта.

Българката хвърли много пот и при следващото си подаване, но все пак запази самообладание и сложи край на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това допълнително оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и завърши мача с гейм на нула, използвайки отново силния си сервис. На полуфиналите Серина излиза срещу Виктория Азаренка или Елизе Мертенс.

#Цвети Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »