Тапи на „Тракия“ заради няколко катастрофи бавят "голямото пътуване"

Тапи на „Тракия“ заради няколко катастрофи бавят "голямото пътуване"
БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко катастрофи причиниха задръствания и колони по магистрала "Тракия". Така голямото пътуване през първия от трите почивни дни за много хора се забавя сериозно.

Колона от над 10 километра автомобили се е образувала около 335 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщава БНР. От полицията в Бургас съобщиха, че причина за задръстването е верижна катастрофа.

От Пътната агенция съобщиха, че временно движението при 142-ри км на „Тракия“ в посока Бургас се осъществява в активна лента поради пътнотранспортно произшествие.

По първоначални данни причините за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Засега няма данни за пострадали, а само за материални щети, съобщават от МВР-Пловдив.

Малко преди 11:30 часа пък е подаден сигнал за верижна катастрофа на „Тракия“, в района на Ихтиман. По първоначални данни са се ударили три автомобила. Има един пострадал.
На място пътни полицаи регулират движението. Обходен маршрут: път I-8 София – Ихтиман, през Ихтиман  до пътна връзка Мухово и отново на магистралата.

АПИ съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

#катастрофи #магистрала "Тракия" #задръствания #голямото пътуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »