И Радев готов с нова Конституция, иска незабавни безусловни оставки и служебен кабинет

И Радев готов с нова Конституция, иска незабавни безусловни оставки и служебен кабинет
Президентство
A A+ A++ A

Незабавни оставки, служебно правителство. Именно тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие към правителството. Не може проваленото управление на Борисов изобщо да води каквито и да е конституционни дебати и да продължава да определя бъдещето на страната. Това заяви президентът Румен Радев, който откри учебната година във Военната академия, цитиран от БГНЕС.

Цинично е това управление, което погази конституцията, сега да има амбицията за нова конституция, добави Радев. Той допълни, че българите независимо от различните политически убеждения, са единни в решимостта си да отстранят тази власт, символ на корупцията и застоя.

„Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време”, добави още Радев. Най-важното за управляващите и за народните представители е, когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима Борисов, а не този режим да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да е нищо повече освен марионетка на сегашния режим, подчерта Радев.

Експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. При експертен кабинет, режимът на Борисов пак ще организира изборите, а това означава да си гарантира пожизнено управление. Докато не видя подадени оставки безусловно, няма да се въвличам в дебат, имам готов вариант на конституция, каза Радев.

Ще инициирам веднага дебата за конституция експертно, в момента в който видя оставките. Нагли са опитите за пожизнено управление на Борисов в този си вид. Трябва да се гарантира категорично машинното гласуване, отбеляза още президентът.



#Румен Радев #оставка #правителство #проект #Конституция #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »