Вицепремиер, зам.-министър и зам.-главен прокурор обясняват пред ЕП за корупцията у нас

Вицепремиер, зам.-министър и зам.-главен прокурор обясняват пред ЕП за корупцията у нас
iNews
A A+ A++ A

Представители на българските власти обясняват в момента обстановката в България пред мониторинговата група за върховенството на закона в Европарламента. От българска страна участват вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Екатерина Захариева, зам.-главният прокурор Красимира Филипова и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, съобщи БНР.

В заседанието участват още представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции. В разговорите ще се включат още представители на българското гражданско общество.

Групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС.

Очаква се срещата да продължи от 10:00 до 14:30 ч. българско време.

В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС. 

Пресслужбата на Европарламента уточнява, че след заседанието не се предвиждат съобщения за съдържанието на разискванията . 



#Европейски парламент #ситуация #България #разговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"