Кметът на Пещера иска частично бедствено положение

Кметът на Пещера иска частично бедствено положение
Община Пещера
A A+ A++ A

Кметът на Пещера поиска обявяване на частично бедствено положение заради рязкото покачване на подпочвените води, предаде БНР.

Най-засегнат е гробищния парк в града,  част от който е под вода. Днес се свиква и кризисният щаб. Според кмета Йордан Младенов проблемът освен емоционален е и чисто екологичен:

"Доста неприятна ситуация. Чисто биологична катастрофа може да стане, защото тези води от тук измиват гробовете и слизат надолу. Там е вододайна зона под самото гробище. Вчера ескалираха нещата. Не можем да разберем откъде са тези подпочвени води - дали от "Напоителни системи", които имат съоръжение над гробищния парк горе високо. Също така има съоръжение и НЕК, които пък подават вода на "Напоителни системи". Всичко са спрели“, каза той и допълни:

“Утре съм свикал комисия, която да бъде от Общината, представител на НЕК, представител на "Напоителни системи" да тръгнат по самите съоръжения да ги огледат, а второ пък днес веднага вкарваме техника, за да може да се направи един дренаж тази вода да се изведе и чрез припомпване - в съседство има един канал, да може да се изкара от гробищния парк в този канал".



#пещера #частично бедствено положение #кмет #подпочвени води #покачване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"