Министър Петкова: Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората

Министър Петкова: Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората
A A+ A++ A

Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората - виждаме какъв е дневният ред и той е свързан с рестарт на системата. Идеята за нова Конституция не е опит за печелене на време от страна на кабинета. Това заяви в студиото на БиТиВи енергийният министър Теменужка Петкова.

По думите ѝ проектът на ГЕРБ за нов Основен закон е само основа за водене на разговори. "Първо ще проведем разговори с нашите коалиционни партньори. Така е редно. След това всяка една от парламентарно представените политически сили е добре дошла за диалог. Ние сме отправили покани към всички. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени всички предложения", обясни Петкова на въпроса дали ГЕРБ ще успеят да съберат нужните им подписи.

Теменужка Петкова бе категорична, че в момента на страната е необходима стабилност, а такава не може да се осигури в условията на хаос и размахани юмруци. Тя все по-често си задавала въпроса дават ли си сметка протестиращите към какво тласкат държавата на фона на пандемия и икономическа криза.

Петкова допълни, че правителството е легитимно избрано, държавата е стабилна и предсрочни избори не са необходими. "Ние никога не сме били на власт заради самата власт, имаме програма и цели. Затова и хората толкова пъти са гласували за нас", увери Теменужка Петкова.

#Теменужка Петкова #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »