Германия поема Навални за лечение

Германия поема Навални за лечение
YouTube
A A+ A++ A

Самолет за спешни медицински нужди излетя от Германия за Русия, за да транспортира лидера на опозицията Алексей Навални, който е хоспитализиран и е на интензивно лечение, след като претърпя предполагаемо отравяне.

Спасителният самолет е бил изпратен от баварския град Нюрнберг в 03:11 ч., съобщава немският ежедневник „Билд“, предаде БГНЕС.

Преди това шефът на германска неправителствена организация заяви, че берлинската болница Charite е готова да лекува Навални.

Самолетът, който се очаква да отведе Навални от руския град Омск до Берлин, излетя с медицински екип на борда, каза филмовият продуцент Яка Бизил пред германската агенция DPA, като добави, че са успели да получат всички разрешителни за трансфера.

Очаква се Навални да пристигне в Германия в петък и да се лекува в болницата в Берлин. Разходите за полета и лечението ще бъдат заплатени от частни лица, добави Бизил.

Заместник-директорът на болницата, в която е Навални, Анатолий Калиниченко отказа да спекулира с възможна причина за болестта на Навални, като заяви, че се провеждат изследвания за уточняване на диагнозата.

Това е най-много, което мога да ви кажа, заявява Калиниченко във видео, излъчено от новинарския канал TV Rain, близък до политическата опозиция на Русия.

Германският канцлер Ангела Меркел поиска бързо разяснение от Русия относно обстоятелствата около предполагаемо отравяне. 

#Германия #лечение #Алексей Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »