Екшън в Пловдив на снощните протести

Екшън в Пловдив на снощните протести
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Протестиращи в Пловдив опънаха палатки пред сградата на Международния панаир в града. Така блокираха движението по ключовото кръстовище на бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Марица-Север", съобщи БНТ.

Протестиращи докараха дървени палети с бус, за да подсилят блокадата на кръстовището. Полицията събра личните документи, на тези, които донесоха палетите, но до арести не се стигна.

Протестното шествие снощир за кратко бе съпроводено с напрежение. Протестиращите искаха да преминат през булевард "Цар Борис III Обединител", който не е разрешен в маршрута им. Плътен полицейски кордон отказва да пусне шествието по булеварда.

След 21:00 часа протестиращите все пак успяха да преодолеят полицейския кордон и да излязат на булеварда, като започнаха да се движат по платното.

Движението по бул. "Цар Борис III Обединител" бе спряно.

След като преминаха моста на Марица, протестиращите се насочиха към сградата на Международния панаир.

Протестното шествие в Пловдив тръгна от пощата и премина цялата пешеходна зона на главната улица.

Недоволните спряха за кратко пред сградата на бившия партиен дом, където в момента се помещава по-голямата част от общинската администрация.

Множеството скандира гневно заради отхвърленото искане на протестиращите да преминат през ключовете пловдивски булеварди, както всеки четвъртък.

От общината съобщиха, че уведомлението, което са получили от организаторите на протеста, не отговаря на предвидените в закона срокове и единствено разрешеният маршрут на протеста е по пешеходната зона на главната улица. Протестиращите обаче твърдят, че са входирали уведомлението навреме и показаха документи.

В града за протеста в Пловдив снощи пристигна и Велислав Минеков от "Отровното трио".

Към сградата на кметската администрация полетяха и яйца.

Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир. В момента движението е възстановено.

Блокадата бе премахната тази сутрин около 4:00 часа. На мястото има засилено полицейско присъствие. Директорът на РДВР Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев също е на мястото. Част от протестиращите са непосредствено до Панаирния мост в градинка в частен имот.

#Пловдив #протест #палатков лагер #шествие #полиция #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"