Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи на Covid-19

Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи на Covid-19
A A+ A++ A

Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи на Covid-19.

Франция, Великобритания и Испания отбелязват пик на болните. Само за вторник новите случаи в Испания са над 1 400. В Сарагоса армията издигна полева болница, за да помага в борбата с коронавирус.

Новите случаи на коронавирус във Франция са се увеличили почти двойно за последното денонощие. Здравните власти съобщават за близо 1 400 нови заразени. Властите удължават редица забрани, сред тях и тази за събития с над 5 000 участници. Премиерът Жан Кастекс предупреди за повишен риск от ново разрастване на епидемията и обяви, че ще бъде максимално разширено задължителното носене на маски на обществени места, съобщи Нова телевизия.

В Белгия ситуацията също е сериозна, а от днес в Брюксел се въвежда задължително за носене на маска на всички обществени места. Решението е оправдано с преминаването на прага от 50 новозаразени с Covid-19 на 100 000 жители на общината в последната седмица

Новото задължение не се отнася за хора, които спортуват или които полагат тежък физически труд. Мярката не засяга също децата до 12 години и хората с увреждане, което не позволява носенето на маска.

В последната седмица броят на новозаразените в столицата е нараснал с една трета спрямо предходните седем дни, сочат данните, пишат Dir.bg. От началото на август в Брюксел са били открити над 660 болни, уточняват здравните власти.

#covid-19 #коронавирус #Европа #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"