Ден 33: Протестиращите планират блокада на всички КПП-та и магистрали утре (НА ЖИВО)

Ден 33: Протестиращите планират блокада на всички КПП-та и магистрали утре  (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Тридесет и три дни продължават протестите с настояване за оставка на правителството и на главния прокурор. Вече повече от месец исканията им остават без промяна - оставки на кабинета и на обвинител №1, дистанционно и машинно гласуване и свикваане на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Младежката организация на партия "Да, България" организира акция под надслов "Масова оперативка" пред сградата на Съдебната палата по повод завръщането на главния прокурор от летен отпуск. Според тях дневният ред на Иван Гешев не отговаря на дневния ред на обществото и настояват главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта.

"Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци!", заявиха от младежката организация на "Да, България". Те дават за пример изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила "Секвоя", казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж "Росенец" и случаят “Осемте джуджета”.

След акцията пред сградата на Темида протестиращите ще се слеят със съмишлениците си пред сградата на Министерски съвет, а след това и на пл. "Орлов мост"

От "Отровното трио" призоваха участниците в демонстрациите тази вечер да донесат със себе си по една книга, които да подарят на управляващите с цел ограмотяване.

От днес блокадите в столицата вече са две - на пл. "Орлов мост" и в района на Министерския съвет. В първия ден от новата седмица протестиращите освободиха движението в района на Ректората на Софийския университет в знак на добра воля. Припомняме, че в петък малко преди изгрев полицията разчисти палатките и протестиращите от трите кръстовища в София, както и лагерите във Варна, в Пловдив и в подстъпа към АМ "Тракия" край Стара Загора. Това усили негодуванието и още същата вечер протестните палатки отново окупираха ключовите кръстовища в столицата.

Протести се провеждат и в други градове в страната - Варна и Велико Търново

 

#Гешев #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"