Протестиращите в страната: Продължаваме и след премахването на палатковите лагери

Протестиращите в страната: Продължаваме и след премахването на палатковите лагери
Facebook/Донка Джендова
A A+ A++ A

Десетки протестиращи се събраха и тази вечер на площада пред сградата на Община Пловдив. Те тръгнаха на шествие към сградата на Областната дирекция на МВР, за да изразят недоволството си от действията на органите на реда, съобщава БНР.

Нов елемент са лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от снощи, ситуиран на кръстовището до Баня Старинна, и категоричната забрана на полицията срещу опитите за блокиране на пътни артерии и нови палаткови лагери. 

Протестиращите скандират лозунги за оставката и на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски. 

След премахването на палатковия лагер рано сутринта от едно от централните пловдивски кръстовища бяха съставени актове на 38 от участниците в блокадата. Нямаше упражнено насилие при специализираната операция.

Пореден протест и във Варна, след като и там беше премахнат палатков лагер сутринта. Хората са възмутени от преместването на лагера. Полицейското присъствие е засилено.

И тази вечер десетки недоволни от управлението на страната се събраха в центъра на Ямбол. Премахването на блокадите и палатковите лагери няма да спрат недоволството, заявиха протестиращи. Протестиращите и тази вечер ще преминат по централните улици на града и за кратко ще блокират важни пътни артерии.

Около 30 души протестираха в Бургас с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Хората посочиха, че не е трябвало да бъдат премахнати палатковите блокади в страната.



#протести #шествия #градове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"