Нови мерки на Атина: Влизаме в Гърция през нощта само през „Кулата“

Нови мерки на Атина: Влизаме в Гърция през нощта само през „Кулата“
Wikipedia
A A+ A++ A

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП "Кулата-Промахон”, предаде БНТ.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП "Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка ще се прилага от 23 часа на 7 август, като тя предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23 ч. до 7 ч. Обръщаме внимание, че влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни, и др.), се доказва със съответните документи.

Припомняме, че от 15 юли 2020 г. българските граждани могат да влизат на територията на Република Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID-19, направен не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната на английски език в лицензирана лаборатория и предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП "Кулата-Промахон“.

 

#Гърция #влизане #нощ #ГКПП "Кулата" #нови мерки #covid-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"