Протестът и блокадите в София продължават и тази вечер

Протестът и блокадите в София продължават и тази вечер
МВР
A A+ A++ A

29-и пореден ден на протести в София. Блокадата в палатковите лагери продължава на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски", където пето денонощие са белият микробус на майките от инициативата "Системата ни убива" и петнайсетина палатки.

"Промяната не започва само от господин премиера, който обиди цял народ много пъти. Промяната започва тук и ще завърши тук", съобщава БНР.

"Оставка на цялото правителство, на цялото. Служебен кабинет и започване на всичко от начало, ревизия на делата на хората, които са ощетени. Затова сме тука и да се реформира всичко, да започне всичко отначало. Дават се пари от Брюксел, за да се прави съдебната система. Хората не знаят там какво се случва в България. Мислят, че всичко е супер. Не!".

Исканията остават - освен оставка на правителството на Бойко Борисов, протестиращите искат оставката и на главния прокурор Иван Гешев. Те настояват за въвеждане на дистанционно и на машинно гласуване, както и свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията.

Все още се събират участници и на другото ключово място в София - пространството между сградите на Министерския съвет, на администрацията на президента и на бившия Партиен дом, откъдето преди месец всъщност започнаха протестите. Обстановката около сградите на президентството, Министерския съвет и бившия партиен дом е спокойна.

Пред фонтана на президентството прави впечатление една солидна табела с надпис: "Български свободен уличен университет за справедливост, честност и просперитет, който предлага обучение по машинно гласуване и интелигентни изборни системи, активна защита на социалните права на гражданите, технически интелект, ай-ти умения и способности".

#протести #блокади #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"