СДС на срещата на ГЕРБ: Следващите избори ще спечели десницата

СДС на срещата на ГЕРБ: Следващите избори ще спечели десницата
A A+ A++ A

Започна националната конференция на ГЕРБ. На партийния форум участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители, както и кметове на населени места, предаде репортер на БГНЕС. Конференцията започна с изказвания на Калин Каменов, Румен Христов и др.

Пред партийния актив се очаква да говори и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Полицаи следят за спазване на обществения ред в района. 

Предстоят избори, тези избори трябва да бъдат спечели отново от десницата, заяви председателят на СДС Румен Христов.

Той добави, че предстоящите избори, били те редовни или предсрочни, единствено десницата е тази, която може да осигури европейското бъдеще на България, както и влизането ѝ като пълноправен член в Еврозоната и Шенген.

Според него няма гаранция, че при евентуален служебен кабинет, той ще продължи в рамките на конституционно установения срок. „Има ли гаранции, че той няма да бъде удължен?“, попита Христов пред активистите на ГЕРБ.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред участниците, че реформа не означава промяна на Конституцията и узаконяване на еднополовите бракове. Избори ще има, но тогава, когато е по Конституиция, каза още той, цитиран от БНР.

Пред партийния актив се очаква да говори и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Полицаи следят за спазване на обществения ред в района. Междувременно протестиращи се събраха в района на 4-ти км, където се провежда конференцията. Те блокираха една от пешеходните пътеки на кръговото кръстовище. Протестиращите скандират „Оставка” на фона на изказванията на депутати и членове на ГЕРБ.

Това е политическо мероприятие и се охранява, така беше и заявено от ПП ГЕРБ, че се охранява от частна охранителна фирма. Ние нямаме отношение, това е политическо мероприятие, каза Тони Тодоров от СДВР.

Ние дойдохме по сигнал, че протестиращите са влезли в района на мероприятието, добави Тодоров.

#ГЕРБ #среща #избори #Красимир Каракачанов #Румен ХРистов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »