Палатков лагер вече и във Варна, обмислят да стане постоянен като в София

Палатков лагер вече и във Варна, обмислят да стане постоянен като в София
Facebook/Донка Джендова
A A+ A++ A

Продължават протестите срещу политиката на правителството и във Варна. На кръстовището пред общината бяха разпънати палатки и беше блокирано движението по бул. “Осми Приморски полк”, съобщи БНТ.

Малко след 18:00 ч. започнаха да се събират протестиращите, към 19 ч. блокираха кръстовището пред общината.

Така те изразиха своята символична подкрепа към протестиращите в София и за пореден път поискаха оставките на правителството и на главния прокурор.

Те заявиха, че са готови да останат денонощно, ако им бъде позволено от полицията. Обмислят вариант и да се преместят на площада в центъра на града, за да не затрудняват движението на автомобилите.

Визията за реформи в съдебната система представиха на протеста в Бургас от инициативата „Правосъдие за всеки“, съобщи БНР. Около 50 души излязоха и снощи с искане за оставки на главния прокурор и на правителството. С викове „Оставка“ протестиращите преминаха през центъра на града и изпяха химна до Морската гара.

Пред сградата на общината в Ямбол за поредна вечер се събраха недоволни граждани от управлението на страната.

В 23-ия ден на недоволството исканията на протестиращите в Ямбол, са същите - оставка на правителството, на премиера и главния прокурор, както и предсрочни избори с намален брой депутати.

Около 20 души за пореден ден излязоха на протест в Пловдив с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Пред сградата на общината на площад "Стефан Стамболов", озвучен с патриотични и възрожденски песни, те опънаха транспарант с надпис "Ние сме България". 

Малко по-късно гражданите  издигнаха лозунги "Оставка. Не сме платени. Мразим ви безплатно" и "Ред и справедливост, а не - Гешев".  Шествието се отправи по обичайния си маршрут  на Главната улица до Римския стадион.



 

#протести #палатков лагер #шествия #Варна #Бургас #Пловдив #Ямбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »