Гешев: С работата си засегнах хора с милиарди!

Гешев: С работата си засегнах хора с милиарди!
A A+ A++ A

"Аз съм съгласен напълно с президента Радев, че конституционните решения не се коментират, а се прилагат. Аз съм благодарен, че ми се отговори. Това само показа, че е имало нужда от тълкуване." Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Ямбол по повод решението на Конституционния съд за президента и вицепрезидента.

По-рано днес в Ямбол бе разкрита голяма нарколаборатория. "Отговорено е на всички зададени въпроси. С  решението си Конституционния съд казва и показва, че прокуратурата е спазила и продължава да спазва законите на Република България", допълни обвинител №1.

"Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяват от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд." коментира обвинител номер 1. "Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват", коментира още Гешев.

"Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще", заяви Гешев. Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция. "Моята цел е българските граждани да получат правосъдие чрез законност. Тук е разкрита една от най-големите наркоклаборатории, изключително добре оборудвана.", уточни Гешев.

"Единственият задържан е от Нова Загора - 33 годишен. Задържан е в самата база в Ямбол. Има един, който се крие и до дни или седмици ще бъдат повдигнати обвинения на нови лица", уточни прокурор Петров.  Ще има цялостна експертиза за установяване на вида на наркотиците. За ръководител ще говорим след приключване на експертизите.

#Гешев #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »