Австрийска агенция: Всеки втори в България е с К-19

Австрийска агенция: Всеки втори в България е с К-19
A A+ A++ A

Всеки втори човек в Косово и България е заразен с коронавирус. Това заяви в интервю за австрийския седмичник „Профил“ Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност на храните (AGES)

Алербергер заяви, че официалната статистика от Балканите не отговаря на истината „и реалните числа са около десет пъти по-високи“.


Според данните на „Complexity Science Huba“ (CSH) във Виена, малко под 10 400 са регистрирани в България, 45 000 в Румъния, 23 700 в Сърбия, повече от 10 000 в Северна Македония и Босна и Херцеговина, 7 100 в Косово, 4 800 в Албания и 2800 в Черна гора, съобщава БГНЕС.

Австрия въведе нови изисквания за български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България. При влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли те трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език.

#България #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"