Новият министърът на здравеопазването: Ще има увеличение на заплатите на медиците

Новият министърът на здравеопазването: Ще има увеличение на заплатите на медиците
A A+ A++ A

До края на 2020 г. в системата на българското здравеопазване ще влезе допълнителен финансов ресурс в размер на над 250 млн. лв. Ще има увеличение на заплатите на медиците. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Със средствата ще се увеличат доходите на всички, които работят в системата. Това ще рефлектира върху над 6 000 човека в сектор "Здравеопазване". Ще се отпусне финансиране за апаратурното оборудване на системата – закупуване на апаратура, лични предпазни средства и дезинфектанти, стана ясно още по време на брифинг.

"Ще има увеличаване на средствата по Наредба 3. Ще бъдат отпуснати 11,3 млн. лв. – 9,5 млн. от тях ще бъдат за 44 болници  със структури, в които се лекуват пациенти с инфекциозни заболявания, включително такива с COVID-19", каза още Ангелов.

"За общинските болници до края на годината ще бъдат отпуснати 19 млн. лв., които ще бъдат разпределени между над 70 лечебни заведения", посочи още той.

Ще има увеличение на клиничните пътеки със средно 10%. "Има изключително недофинансиране на някои пътеки, където този процент ще бъде по-висок, а в по-добре финансираните – по-нисък", обясни здравният министър

#коронавирус #заплата #министър на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »