Борисов: Предлагаме нови социално-икономически мерки на стойност 1.163 млрд. лв за социални мерки

Борисов: Предлагаме нови социално-икономически мерки на стойност 1.163 млрд. лв за социални мерки
A A+ A++ A

Предлагаме нови социално-икономически мерки на стойност 1.163 млрд. лв за социални мерки и 731 млн. за икономически мерки. Това каза премиерът Бойко Борисов след коалиционен съвет.

Увеличаване на разходите за персонал с 30% за служителите, които са на първа линия. Средствата са предвидени за структури от Министерство на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социаланта политика, НЗОК, НОИ и други", заяви Борисов.

"За три месеца подред по 50 лева ще се дават на всички пенсионери. Това са 318 млн. лв.", каза още той.

Увеличават се средствата за субсидии на лечебните заведения. За личните асистенти по Закона за личната помощ се осигуряват 122 млн. лв. Увеличава се минималното обезщетение за безработица от 9 до 12 лева. 15 млн. лв. допълнителни средства се осигуряват за творци на свободна практика.

"За медицинските специалисти, ангажирани в борбата с коронавирус, се осигуряват по 1000 лева", каза още премиерът.

"За допълнителни средства по Министерството на туризма за осигуряване на помощ в размер на 210 лева, които са били на първа линия в борбата с коронавируса, Това са 38 хиляди лица", разкри Борисов.

Той обяви и мярката за субсидиране на чартърни полети с по 35 евро на седалка. А 355 млн. лева се отпускат за строежа на магистралите.

#Борисов #правителство #коронавирус #НОИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"