ГЕРБ не вярва на твърденията на Йончева

ГЕРБ не вярва на твърденията на Йончева
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев зави, че не вярва на твърденията на евродепутата от БСП Елена Йончева за експертизата на запис, в който се чува глас, който прилича на премиера Бойко Борисов. В петък Йончева съобщи, че американската експертиза е потвърдила автентичността на записа с Борисов от юни и гласът е на премиера.

„Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Има право да реши да направи това, но нека чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им вярваме“, заяви Радев.

Той посочи, че има български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и случаят не трябва да сеизнаса по този начин.


Вчера евррдепутатът от БСП обяви, че ще даде експертизата на белгийската полиция, защото няма доверие на българската прокуратура.

Приомняме, че въпросният запис с глас, който много прилича на този на премиера се появи в средата на миналия месец. В него са използвани обидни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, обсъждат се актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости, както и проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг "Еврохолд". Няколко дни по-късно Бойко Борисов свика пресконференция, на която зад гърба му застана цялото ръководство на ГЕРБ. Тогава премиерът призна, че аудиозаписите и снимките от спалнята му са автентични, но били манипулирани.

#БСП #Йончева #Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници