В разгара на протестите: Иван Гешев излезе в отпуск

В разгара на протестите: Иван Гешев излезе в отпуск
A A+ A++ A

Главният прокурор Иван Гешев е излязъл в отпуск. Новината е потвърдена от прокуратурата.

По време на многолюдни протести, в които се иска оставката на правителството, както и неговата, той ще се оттегли от ежедневните задължения за 20 дни. Главният обвинител е в отпуск от 20 юли до 9 август.

"Главният прокурор работи най-добре, когато е в отпуск. Тогава има възможност да се заеме с работа по стратегическите приоритети на прокуратурата - борба с корупцията по високите етажи на властта, борба срещу организираната престъпност и противодействие на битовата престъпност", обясни пресслужбата на прокуратурата пред в. "Сега".

От обвинението защитих Гешев като обясниха, че всеки ден е на работа, макар и формално да е в отпуск. "Така може да се концентрира върху изпълнението на стратегическите приоритети, без да се занимава с купища документи".

През изминалия ден две партии изразиха гласно, че искат оставката на главния прокурор - БСП и "Да,България!". Социалистите поискаха Гешев да бъде изслушан пред Народното събрание. Лидерът на "Да,България!" Христо Иванов поиска премиерът Борисов да нареди на правосъдния министър Данаил Кирилов да инициира дисциплинарна процедура срещу главния прокурор.

 

 

#Иван Гешев #отпуск #Данаил Кирилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »