Барове и дискотеки отново отварят, но при строги мерки

Барове и дискотеки отново отварят, но при строги мерки
Pixabay
A A+ A++ A

Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство.

Това заяви на брифинг представител на Министерството на здравеопазването, предаде репортер на БГНЕС.

На срещата в здравното министерство са дискутирали въвеждане отново на събития тип сватби, групови събирания, семейни събития и провеждането им при спазване на утвърдените мерки – дистанция от 1.5 метра и спазване на всички правила за дезинфекция и физическа и социална дистанция. Представителят на министерството заяви, че при настъпване на промяна в показателите, всички следващи промени ще се правят при условия на съгласуване и обсъждане с браншовата асоциация.

Това, което целим е да наблюдаваме ежедневно ситуацията в страната. Ангажиментът, който поеха хората от асоциацията беше, че всички посещения и дейности, които се разрешават ще бъдат организирани при строг контрол от тяхна и от наша страна, добави представителят на МЗ.

Нашият бранш е единственият, който е затворен със заповед на министъра. Изготвихме мерки, представихме ги и нашите заведения, в които са инвестирани много пари, не са развъдник на зараза, спазват се много мерки. В момента по улиците повече хора се събират без да се спазват мерките, заявиха от браншовата асоциация и добавиха, че над 50 000 души са си загубили работата, след това са работили 3 месеца и отново са си я загубили. От асоциацията са убедени, че е безопасно да се посещават нощните заведения в този вариант, който сега е подготвен.

Заповедта за отварянето на нощните заведения влиза в сила от утре. 



#барове #дискотеки #нощни заведения #отваряне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »