Безумие! Локо Пд и хиляди фенове ще правят няколкокилометрово шествие с Купата насред пандемията

Безумие! Локо Пд и хиляди фенове ще правят няколкокилометрово шествие с Купата насред пандемията
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Дублиралият триумфа си с Купата на България Локомотив Пловдив ще отбележи събитието, което е рядкост в скромната история на клуба, с шествие от квартал "Лаута" до общината под тепетата в понеделник. Иначе казано - насред пандемията и увеличаващите се случаи на заразени - ултраси, футболисти и шефове - общо няколко хиляди души, ще си позволят да празнуват и да застрашат живота на множество други жители във втория по големина град у нас.

Безумие, даже тотална идиотия. Няма как иначе да се определят плановете на "черно-белия" клуб. Да, във витрината му рядко се намърдва трофей, но това не означава, че трябва да се тъпчат законите и разпоредбите. Да се застрашава животът на толкова много хора.

Тепърва ще стане ясен маршрутът на шествието, но то вече е обявено официално. Знае се, че в 20 часа в понеделник Купата ще бъде вдигната от футболистите пред феновете от терасата на общината, а фонтанът наблизо ще бъде оцветен в краските на втория по полулярност клуб в Пловдив. Преди това собственикът Христо Крушарски ще наеме открит рейс, за да е рейдът още по-тържествен.

В късните часове след мача снощи около 1000 екзалтирани запалянковци се събраха на стадиона в "Лаута", за да купонясват с играчите втория по значимост трофей в родния футбол, който бе изкован с късмет при дузпите срещу ЦСКА-София на гриша Ганчев. Естествено, пак не се спазваха никакви противоепидемични мерки, а властите нехаеха за случващото се. На импровизираното джумборе имаше и заря, а страстите се поуталожиха едва към 4-5 часа сутринта.

Хубаво е да се празнува, но не и на такава цена, която може да струва човешки животи, съдби и колапс на икономиката в Пловдив. Дано поне този път щабът за борба срещу коронавируса да се стегне, да си отвори очите и да защити невинните граждани под тепетата.

На феновете на "смърфовете" този призив може и да не им е по вкуса, но по-важно от тяхното мнение е това голям град като Пловдив да не пламне чрез дифузно разпространение на COVID-19.

Спомнете си какво се случи в Белград след едно необмислено спортно събитие, празненства, прегръдки и целувки...

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"