Вестник в КНДР: Ким Чен Ун не спи, не празнува рождени дни, не си взима почивка! Направи страната световна военна сила

Вестник в КНДР: Ким Чен Ун не спи, не празнува рождени дни, не си взима почивка! Направи страната световна военна сила
A A+ A++ A

Въпреки многобройните съобщения за изчезването на Ким Чен Ун, които непрекъснато се появяват в медиите, лидерът на КНДР работи по 365 дни в годината - без почивка, без рождени дни, понякога дори и не спи. Това пише New York Post, позовавайки се на севернокорейски ежедневник.

Официалното печатно издание на републиката е посветило цялата си първа страница, възхвалявайки последните 8 години на управлението на Ким Чен Ун. "От самото начало революционният календар на нашият лидер... няма почивни дни, празници или рождени дни", се казва в статията.  

"Върховният лидер, другарят Ким Чен Ун и в момента продължава да не спи, да не почива, напрегнат график...", подчертава изданието.  Основно внимание в материала е отделено на политиката на севернокорейския лидер, чийто главен приоритет са хората. Отбелязва се, че лидерът на КНДР, без колебания наказва онези, които злоупотребяват с позициите си - вероятно позовавайки се на заповедта му към военните да изкоренят корупцията в редиците си.

Изданието също така оценява високо любовта на Ким към хората и възхвалява управлението му, въпреки „безпрецедентните трудности“ и „суровите условия“, които страната изпитва, включително натиска от страна на чуждестранните държави. 

Вестникът добавя, че под ръководството на Ким Чен Ун армията се е засилила до такава степен, че страната се смята за "световна военна сила", добавяйки, че в близко бъдеще икономическият сектор също ще се радва на успех от световна класа.

Материалът излиза след поредните слухове за изчезването на Ким Чен Ин, който не се е появявал пред публика от две седмици. Предполага се, че той се намира в ултра-луксозната си лятна резиденция в град Вонсан. 

Според много други източници обаче Ким е много зле здравословно, след като сърдечна интервенция се е объркала. Доста експерти дори считат Ким за мъртъв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »