Тапи по входовете и изходите на областните градове

Тапи по входовете и изходите на областните градове
A A+ A++ A

Пореден ден на опашки по входовете и изходите на областните градове. Времето, в което проверяващите правиха компромиси, изтече. Сега пътуващи се допускат само с необходимите документи. Днес от МВР побликуваха нова декларация, която е необходима при преминаването през пунктовете.

В нея отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Рано сутрин хиляди българи тръгват на път за работа в съседни градове. Така около 7 сутринта на контролно-пропускателните пунктове в София се стигна до опашки. Повечето хора се оказаха подготвени с нужните документи.

В ранния следобед на автомагистрала "Тракия" опашка от желаещи да влязат в София нямаше. Много обаче се оказаха желаещите да напуснат столицата. 

Според бившия началник на столичния КАТ Богдан Милчев създадената организация от МВР е на добро ниво. "Налице е изключително адекватно поведение от страна на МВР. Виждаме абсолютен синхрон между политическо и професионално ръководство”, посочи той.

От "Пътна полиция" казват, че шофьорите са толерантни. Към този момент констатирани нарушени, свързани с преминаването през пунктовете, няма.

"Гражданите се отнасят с разбиране.  Разбират ситуацията", категоричен бе инсп. Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

С предимство през контролните пунктове се пропускат линейките на Спешна помощ и автомобилите, които возят болни хора.

От днес щателно се проверяват не само междуградските автобуси, но и тези, които превозват работници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"