Предпазен щит срещу коронавируса?

Предпазен щит срещу коронавируса?
Image: courtesy Penda China
A A+ A++ A

Световната здравна организация промени своята глобална оценка на риска от коронавируса от „висок“ до „много висок“. Хиляди хора са загинали, а основните индустрии са били нарушени вследствие на вируса. И в Китай, където коронавирусът удари първо, големите градски центрове се превърнаха в градове-призраци, тъй като както обществените страхове, така и правителствените карантини поддържат хората у дома. Има ли начин да изживеем живота си някак нормално като епидемия като коронавирусът се разпространява?

Китайският архитект Дейонг Сън вярва,че да.Основателят на фирмата Penda е разработил концепция за носим щит, който, според него, може да бъде използван в масовопо време на епидемии. Наричана Be Batman, системата е вдъхновена отчасти от естествения свят и отчасти от изградената среда. Sun отбелязва, че прилепите може да са източник на огнището на коронавирус, но въпреки това те изглеждат имунизирани срещу неговите атаки. Телата им се нагряват по време на летене, което им позволява да се преборят с вируса чрез естествена активност, а не от треска. Иманни заради това и този щит е вдъхновен от тях и тяхното тяло.

За коронавирусния щит Sun е изградил лека система, слабо подобна на крила, които позволяват на прилепите да летят. Потребителите носят раница с рамка от карбонови скелета. Те държат PVC филм, който се увива около тях като личен балон. Така оставаме в своя сфера, която ни защитава от външните фактори и бактерии. Костюмът не е въздухонепроницаем, но все пак следва някои най-добри практики за епидемичен отговор. Дори истинските костюми hazmat често са екранирани повече отпред, отколкото отзад, като защитават главно лицето, просто защото очите и устата ни са най-податливите шлюзове за инфекции.

С предпазването на лицето, се предполага, че има по-малка опасност от заразяване с вируса. Все още не е ясно как точно се разпространява коронавирусът, но CDC вярва, че е от “човек на човек“; разпространявайте, с други думи, като докосвате един друг, или докосвате едно и също нещо, след което докосвате очите или устата си. Това не е нещо, което можете да хванете, просто като дишате същия въздух като човек, който е заразен. Така че, докато не е бъде реализиран този прокет, най-малкото, което можЕ да направим е да останем вкъщи, да следваме предписанията на СЗО и да имаме добра лична хигиена 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"