Тежка катастрофа на пътя Бургас-Созопол, турски автобус помете и уби двама души

Тежка катастрофа на пътя Бургас-Созопол, турски автобус помете и уби двама души
МВР
A A+ A++ A

Турски автобус прегази и уби на пътя Бургас-Созопол двама души. Те били шофьори на ударили се леко преди това автомобили, заради което слезли, за да огледат щетите по колите си.

От полицията в Бургас съобщиха, че снощи, около 22:00 ч. на пътя Бургас – Созопол, на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква ПТП с материални щети между л.а. „Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46 годишна бургазлийка и л.а. „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от с. Росен. По първоначални данни „Ситроен“-ът е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от „Фолксваген“-а. Вероятно „Фолксваген“-ът е застигнал и блъснал в задната дясна половина „Ситроен“-а, тъй като автомобила на 22-годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като „Фолксваген“-ът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал „Ситроен“-а. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по „Ситроен“-а, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двама пешеходци и л.а. „Ситроен Пикасо“. От ПТП на място загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"