Левски и ЦСКА се занулиха след много постна продукция във Вечното дерби

Левски и ЦСКА се занулиха след много постна продукция във Вечното дерби
A A+ A++ A

Левски и ЦСКА извъртяха много скучно 0:0 във Вечното дерби, с което откриха пролетния полусезон. Двата тима се хвърлиха с голямо желание в мача, но качеството липсваше, както и головите положения. Всичко това облагодетелства Лудогорец, който може да дръпне чувствително като лидер в efbet Лига.

Преди срещата "сините" фенове организираха масов поход към националния стадион. В него се включиха хиляди запалянковци, легенди на клуба, баскетболистите на Левски, настоящият шеф - Павел Колев, както и бившият президент - Тодор Батков. Походът потегли от офисите на Левски на ул. "Тодорини кукли" в 12:40 часа.

В дербито имаше едва няколко интересни ситуации, а нервите взеха връх. Червен картон бе вдигнат от съдията Георги Кабаков на защитника на Левски - Нуно Рейш двайсетина минути преди края, но това не помогна на ЦСКА да победи. След последния сигнал на рефера капитанът на "армейците" Петър Занев също видя червен картон, след като засипа арбитъра с псувни.

Една идея по-близо до трите точки сякаш бяха "армейците", които започнаха много силно втората част, но Евандро удари греда, а пък Белтраме и Али Соу така и не матираха "синия" страж Миятович.

От своя страна левскарите предложиха изненадващ стартов състав, в който ролята на самотен нападател беше отредена на Станислав Иванов. Рано, рано символичните домакини бяха принудени да правят смяна заради травма на Мартин Райнов, а положенията им за гол изцяло бяха свързани с активния Паулиньо и дебнещия винаги при статични положения Холмар Ейолфсон.

Началото на дербито започна без излишни фойерверки. Двата тима бяха пределно предпазливи, като левскарите предпочитаха да разиграват в своето поле, а опонентите им в "червено" дебнеха за всяка една грешка от страна на Нуно Рейш или Ейолфсон. Добро впечатление с движението си в началните минути пък правеше новото италианско попълнение на "червените" - Стефано Белтраме.

Първото голово положение в срещата дойде с идването на петата минута. Символичните домакини останаха на по-малко от метър от попадението. Нашименто центрира остро от корнер на първа греда. Паулиньо продължи с глава за колегата си Ейолфсон. Исландецът обаче нямаше необходимата точност при насочването си и коженото кълбо мина малко над "червената" врата.

Отговорът на "армейците" не закъсня и селекцията на Милош Крушчич беше близо до това да накаже своя вечен съперник. Али Соу действа една идея по-бързо спрямо своя персонален пазач и комбинира с Евандро. Бразилецът навлезе остро в полето и нагласи кълбото на десния си крак. Навременната намеса на Живко Миланов обаче предотврати сериозни проблеми за вековниците.

Треньорският щаб на Левски беше сполетян от голям проблем в 8-ата минута. Мартин Райнов и Евандро се сблъскаха в спор за топката, след което лицето на опорния халф на "сините" беше обляно в кръв. Оказа се, че бившият капитан на Берое е със счупен нос и на негово място принудително трябваше да се появи Симеон Славчев.

В 20-ата минута центриране от фаул на Филипе Нашименто внесе смут в наказателното поле на ЦСКА. Изведнъж добра възможност се откри пред Хали Тиам, който обаче докато се завърти и отправи удар, беше качествено блокиран от Петър Занев.

Последваха няколко горещи момента пред резервната скамейка на ЦСКА. "Армейският" щаб реагираше бурно срещу някои отсъждания на рефера Кабаков, поради което жълт картон получи Милош Крушчич, а емоционалният му помощник Добри Митов директно беше пратен на трибуните.

Съдията Георги Кабаков попадна в епицентъра на още една спорна ситуация, тъй като в 31-ата минута топката срещна ръката на Живко Миланов, но пловдивският арбитър прецени, че капитанът на Левски не е играл с умисъл и даде знак играта да продължи.

Левски можеше да нанесе своя удар малко преди паузата. Футболистите на ЦСКА изгубиха контрол над топката в центъра и това позволи на Мазурек да спечели доста метри. Аржентинецът продължи за Паулиньо, който навлезе в полето на "армейците" и си отвори коридор за стрелба. №7 на символичните домакини обаче прати своя изстрел над горната греда на Бусато.

Второто полувреме започна по изключително интересен начин. Евандро можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА, след като реши да заложи на нестандартното. Бразилецът хитро пробва да матира Миятович с техничен удар към далечния му ъгъл. Черногорецът обаче имаше верен съюзник в лицето на страничната греда.

Натискът на ЦСКА се увеличаваше и "червените" като по чудо не успяха да подчинят съперника в 49-ата. Отбраната на Левски съвсем забрави за изскочилия от дълбочина Стефано Белтраме. Италианецът пробва техничен изстрел, който за негова жалост беше спасен с една ръка от Милан Миятович.

Ураганът от опасни положения пред вратата на левскарите продължи. Сектор "Г" невярващо гледаше как любимците им вече не празнуват попадение. Али Соу остана непокрит зад точката на дузпата и отправи изключително качествен шут, който със сигурност щеше да намери мрежата на Миятович. За късмет на втория във временното класиране, Симеон Славчев се хвърли на решителен шпагат и спаси своите.

Притесненият тим на Левски леко пое въздух в 56-ата минута, когато Хали Тиам пробва нещо нестандартно и с бомба от над 25 метра, подгря ръкавиците на Бусато. Бразилецът реши да не рискува и изби в корнер.

Между 55-ата и 60-ата минути Левски беше отборът, създал няколко интересни положения. Всички от тях биваха завършвани от Паулиньо, но бразилецът така и не притежаваше необходимата точност, за да донесе радост на вековниците.

Капитанът на Левски - Живко Миланов можеше да поведе своите съотборници към победата, след като застана да бие фаул в 66-ата минута. Бранителят пробва да повтори головото си изпълнение от мача срещу Лудогорец преди половин година, но срещу себе си имаше един перфектен Бусато, който се разтегна максимално и изби в корнер.

Левски се оказа в сериозна беля, след като в 74-ата минута "сините" останаха с човек по-малко. Нуно Рейш влезе безумно в краката на Брадли Мазику, а провинението му веднага бе санкционирано от съдията Кабаков. Така португалецът остави своите съотборници с намален състав и даде леко предимство на ЦСКА в оставащите мигове от дербито.

Макар и ЦСКА да имаше контрол над топката. Единственото голово положение до края беше за техния съперник. В 91-ата минута Нашименто завъртя топката от фаул. Холмар Ейолфсон се измъкна от персоналния си пазач и отправи нещо като удар с глава, който нямаше нужния резултат за исландеца и неговите съотборници.

Секунди преди да бъде даден край на мача. Капитанът на ЦСКА - Петър Занев получи червен картон заради псувня по адрес на главния съдия Кабаков.

В следващия кръг на Левски предстои много трудно гостуване на традиционно неудобен съперник какъвто е Черно море. ЦСКА пък приема на своя стадион Ботев (Пд).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"