Евгения Банева се ожали: Мъжът ми гние 16 месеца в ареста безпричинно

Евгения Банева се ожали: Мъжът ми гние 16 месеца в ареста безпричинно
A A+ A++ A

Бизнесдамата Евгения Банева заяви, че мъжът ѝ стои без причина 16 месеца в ареста и не е вярно твърдението на прокуратурата, че те са бегълци. Тя подчерта, че те доброволно са се завърнали в страната, предаде БГНЕС.

Банева заяви това преди началото на заседанието, на което Специализираният наказателен съд продължава с разпити на свидетели по делото срещу бизнесмена Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария Банева. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.Обвиненията завариха семейството в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 г.

В зала свидетелят Пламен Ангелов не можа да отговори на повечето въпроси на държавното обвинение и отрече да е имал нещо общо с фирми на Банев или ако е имал, той не е знаел, че са на бизнесмена.

Свидетелят призна, че срещу сума между 200 и 500 лв. са му прехвърляли фирми, които не работят. Затова не подавал данъчни декларации. В един момент част от фирмите, които били на негово име били прехвърлени на други лица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »