5 български хижи, които да посетите през зимата

5 български хижи, които да посетите през зимата
A A+ A++ A

Въпреки че разходките сред природата не са толкова приятни през зимния сезон, за щастие съществуват места, които са сравнително леснодостъпни, дори и сега. Става въпрос за няколко български хижи, които, освен че предоставят чудни снежни гледки, са и с удобно местоположение.

Ето ги и тях:

1. Хижа “Гоце Делчев” Тази хижа се намира в Пирин, като изходен пункт за достигането ѝ е град Добринище. От града до хижата се стига по 10-километров асфалтов път. В близост до хижа “Гоце Делчев” се намират и някои интересни забележителности, като Високата ела и местностите “Мочарата” и “Чатърлъка”, до които по-големите ентусиасти могат да се разходят. Тръгвайки от “Гоце Делчев” човек може да стигне пеша и до хижа “Безбог”, но все пак е препоръчително това да става през летния сезон.

2. Хижа “Безбог” Хижа “Безбог” също се намира в Пирин, в подножието на връх Безбог, на височина 2236 м. Мястото е изключително красиво – хижата, заедно с Безбожкото езеро, разположено съвсем близо до нея, представляват уникална гледка. За да стигнете до хижа “Безбог”, първо трябва да отидете до хижа “Гоце Делчев” и оттам да хванете лифта, който за около половин час ще ви отведе до набелязаната цел. Районът е подходящ за практикуване на различни зимни спортове, както и за разходки сред природата..

Четете повече в: Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"