По ваш сигнал: НБУ осъмна с необикновена арт инсталация

По ваш сигнал: НБУ осъмна с необикновена арт инсталация
A A+ A++ A

Наш читател ни информира, че Нов български университет е осъмнал с необикновена арт инсталация - банани, прикрепени с черно тиксо на няколко места в учебното заведение.

Находчивите студенти взаимствали идеята от италианския художник Маурицио Кателан, който наскоро продаде банан, прикрепен за стената с парче самозалепваща сива лента за 120 хиляди долара като произведение на изкуството, съобщава агенция ЮПИ.

Инсталацията е дело на италианския художник Маурицио Кателан. Тя бе озаглавена "Комикът" и беше представена в рамките на културната проява "Маями Арт Базел". Второ копие на залепения с тиксо банан също беше продаден на същата цена, а трети подобен артефакт се очаква да намери купувач за 150 хиляди долара. Двата художествени арт-банана бяха закупени от френски ценител и от негова сънародничка. Маурицио Кателан се снабдил със своите доходоносни банани от супермаркета в Маями. Той възнамерява да продаде третото си произведение на някой музей. Две арт-институции вече били проявили интерес за осъществяване на покупката. Кателан продаде своите арт-банани със сертификат за автентичност. Собствениците на произведенията могат да заменят изгнилия с времето банан, без да нарушат авторските му права.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »