Министерство на икономиката и ИАНМСП подкрепиха Движение „Национална кауза“ за завръщане на българи от чужбина

Министерство на икономиката и ИАНМСП подкрепиха Движение „Национална кауза“ за завръщане на българи от чужбина
A A+ A++ A

Министърът на икономиката г-н Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в лицето на изпълнителния директор г-н Бойко Таков подкрепиха Движение „Национална кауза“ (ДНК), чиято основна цел е демографията и в частност да стимулира завръщането на българи, които живеят в чужбина, обратно в страната.

Това стана ясно вчера, 7 ноември, 2019 година, по време на среща между г-н Караниколов, г-н Таков и председателят на ДНК – г-н Андрей Арнаудов. В присъствието на министър Караниколов се подписа двустранно споразумение за сътрудничество между ИАНМСП и ДНК, което предвижда Агенцията да съдейства в разпространението на новата инициатива на неправителствената организация за създаване на онлайн платформа, свързваща българи, живеещи в чужбина, с родния бизнес и представяща възможностите в различните региони на България за кариерно развитие и живот, сред българския бизнес и работодателските организации.

От своя страна министър Караниколов заяви своето желание да подкрепи инициативата чрез представяне на платформата пред българските общности по света по време на негови официални посещения. Инициативата „Bulgaria wants you” ще стартира в началото на 2020 година, като ще предоставя информация за свободни работни позиции, ще оказва административна помощ при завръщане в конкретен регион и ще представя компаниите и техните ангажименти, които биха поели пред новите си служители.

В специална секция на сайта ще може да се използва и специален калкулатор, който ще дава информация за стандарта на живот в българските области и ще дава възможност за сравняване със стандарта на страната, в която българските граждани живеят. В рамките на срещата г-н Арнаудов информира, че на 12 ноември, вторник, от 11.00 часа в сградата на Общинския съвет в град Стара Загора ще се проведе първото представяне на „Bulgaria wants you” пред бизнеса в региона. Той допълни, че проучване на „Маркет Линкс“ е показало, че близо 69% от българите, обмислящи завръщане в страната от чужбина, биха използвали платформата. Актуална информация за дейностите на „Bulgaria wants you” ще бъде налична и на сайта на ИАНМСП

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »