Борисов: Българите - емигранти се завръщат, това се прави, само когато има такава държава

Борисов: Българите - емигранти се завръщат, това се прави, само когато има такава държава
A A+ A++ A

Отношенията с Германия са традиционни, те са основани на принципа на взаимната изгода. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на инженеринг център в София.

Ние винаги сме се славили със своята дисциплина. Вчера беше срещата на правителството с Американската търговска камара, на която те дадоха добра оценка за българската икономика, колкото и това да не е приятно за нашите политически противници. Преди една седмица същата оценка даде и руският посланик, заяви Борисов.

Тук бяха военни казарми. Аз служех в Плевен, но Плевнелиев ме доведе тук и видяхте на това затънтено място какво е изградено – прави се наука, правят се велики неща, и продължава да се изграждат. Много българи, които работят в чужбина, започват да се връщат по родните си места. Казаха ми, че 20-30 човека са се върнали да работят тук. Усилията ни започват да се възнаграждават, посочи министър-председателят.

Той коментира и ситуацията с германския автомобилен концерн "Фолксваген". Ние имаме само една слабост – че спазваме европейските правила. Всичко, което беше необходимо, сторихме, подчерта Бойко Борисов.

Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с талантите си за писане на софтуер. Българският мозък е такъв – иновативен. Неслучайно Джон Атанасов първи се е сетил да програмира компютъра. Този център ще работи много години напред и ще създава най-високотехнологичен продукт. Неслучайно новият председател на Европейската комисия ни определи един прекрасен ресор. По-добър ресор ние не бихме искали – иновации образование, спорт, култура. Усилията дават своите резултати – център след център, високотехнологични работни места и българи, връщащи се от чужбина. Ако мислите, че това се прави лесно? Това се прави, само когато има такава държава, каза още Бойко Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"