Премиерът заподозря "партийни пастори" зад паниката в ромските училища в Сливен

Премиерът заподозря "партийни пастори" зад паниката в ромските училища в Сливен
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов коментира слуха, които накара ромите от Сливен, Ямбол и Карнобат да приберат децата си от училище заради страх да не им бъдат отнети. Той заподозря, че зад зловредния слух стоят "партийни пастори" и заяви, че ДАНС и прокуратурата са сезирани за случая.

„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят. Понякога им се получава. Така беше Костинброд, така беше и с Истанбулската конвенция, козичките и афиканската чума, каза Борисов по бТВ.

„Искам да се обърна към хората в Сливен и Ямбол, че това е една костинбродска афера. Какво държавата ще ги прави тези деца? Да се замислят!Единственото, което и сега го има в закона, е родител, който изнасили, пребива детето като куче, когато едно дете стои без грижа в калта, без медицински услуги. Как ще влезеш и ще вземеш на родителя детето? Няма такава стратегия.“, категоричен бе той.

„Сезирахме прокуратурата, вчера се разпоредих и на ДАНС и МВР. Това са т.н партийни пастори“, добави премиерът.


„Понеже идват избори, това е целта да се завърти слухът. Не помните ли, че тогава се говореше в смесените райони, че ако дойде Бойко Борисов ще им смени имената, ще им бутни джамиите. Има служби ще разследват. Това е безумно да се случва. Вкарахме 50 хил деца в училище миналата година. Нашата стратегия е да ги научим да работят“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът говори и за партията, която учреди Слави Трифонов тази събота. „То може да има „Няма такова предаване“, каза Борисов като подчерта, че България е с 1300-годишна държава с невероятна археология. „Всеки може да си кръсти партията както иска. Няма друга държава, в която всяка вечер да си рекламираш предаването и никой не ти задава въпроси. Къде има такава държава? Има ли на друг, но който да му е позволено това?, попита премиерът и допълни, че сега, която Трифонов влиза в политиката „това е честно“.

„Той е умен човек, много умен, вижда откъде идва краха на политиците. Пожелавам му успех“, добави Борисов.

Борисов призна, че е огорчен от последните медийни изяви на Цветан Цветанов. „Цветанов имаше функции в партията, но когато се кандидатирах за кмет, Цветанов го нямаше. Само преди три месеца спечелихме убедително европейските избори. Облика на една партия не се гради от един човек или двама“, каза той.

„След тези две интервюта не ми липсва! Изговори глупости. Не му прави чест. Да има успех проектът му като на Слави Трифонов“, пожела Борисов.

„Не го бях гледал, защото си щадя нервите. Караянчева беше възмутена от това, което е казал за смесените райони. Ако има битка - това е битката между ГЕРБ и БСП в смесените райони. Битката в София е свършила преди да е започнала, заяви премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »