Борисов за Слави: Човешката глупост е безкрайна, да си стои на пиедестала

Борисов за Слави: Човешката глупост е безкрайна, да си стои на пиедестала
A A+ A++ A

Човешката глупост е безкрайна. България е на 1300 години. Защо ме питате за това. Може да има "Няма такова предаване". Всеки може да си кръсти партията, както иска. Това заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов по повод партията на Слави Трифонов.

"Няма такава държава, където всяка вечер в най-гледаното време всеки може да си промотира партията, без никакви въпроси. Има ли друг да му е позволено да си промотира партията години наред. Когато разберем общинските му съветници, кметовете, депутати, министри, тогава ореолът ще изчезне. Пожелавам му успех, той е умен човек. Сега играта ще е честна, преди не беше. Да седи на върха на своя пиедестал и да дава оценки, каза още Борисов за Слави Трифонов.

"Той е умен човек. Той е много умен и вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните", допълни министър-председателят.

Във връзка с местните избори лидерът на ГЕРБ обяви, че е оставил кметовете сами да водят кампаниите си. Фандъкова получи пълните права сама да нареди листата си. Не се бъркам в кампанията", коментира премиерът.

Ако Фандъкова загуби, това ще е загуба за София. В столицата се направиха толкова хубави неща. Станах кмет, когато в София нямаше нищо, булевардите бяха в дупки, нямаше паркове, по "Витошка" още стояха мутрите", изброи Борисов.

Той се върна отново на скандала "Апартаментгейт" и обяви, че това е бил тежък удар върху управляващите. "Отстраних толкова депутати и зам.-министри, за да резберат, че това е случайно, а не е стил", коментира той.

Попитан за Цветан Цветанов, премиерът заяви, че е разочарован от него.

"Цветанов, когато се кандидатирах за кмет, въобще го нямаше. След тези две интервюта, които даде, не ми липсва, изговори куп глупости. Това не му прави чест. Дано да е успешен новият му проект, като на Слави Трифонов и да върви напред, но да не ми дава оценки, защото той най-добре знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да излезе и да говори глупости.Цвета Караянчева каза, че е възмутена от това, което е казал за смесените райони. Ние навсякъде водим битка с ДПС, БСП ги няма", каза Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"