Прокуратурата: Шофьорът на колата-ковчег в Пловдив е действал като камикадзе

Прокуратурата: Шофьорът на колата-ковчег в Пловдив е действал като камикадзе
A A+ A++ A

Трима братя и техен приятел - все роми, са били в колата, която катастрофира в ранното утро в неделя на булевардите „Източен“ и „Марица-юг“ в Пловдив. В инцидента, който потресе цяла България загинаха двама младежи, на 19 и 16 години.

Припомняме, че към 2 ч. в неделя на тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб Опел край кръстовището. С колата се придвижвали три 19-годишни момчета. На място загинал единият пътник. Другият и шофьорът, който не притежава свидетелство за управление  на автомобил, са откарани в болница. Девет часа по-късно на Спешния телефон е съобщено за намерено тяло на момче по поречието на р. Марица, близо до катастрофата. Установена е самоличността на загиналия – 16-годишен тийнейджър. При проверката е изяснено, че той също е пътувал в катастрофиралия автомобил и най-вероятно е изпаднал от него при удара.

От УМБАЛ „Св. Георги“, където са настанени в КАРИТ двамата пострадали съобщиха, че момчетата вече са контактни, предстоят им операции. Единият ранен е без опасност за живота, а водачът е в тежко състояние.

Според данни от прокуратурата в автомобила са били трима братя, двама от тях близнаци и техен приятел. Колата им е предоставена от бащата на 19-годишния „шофьор“. Освен водача  и неговия баща също няма свидетелство за правоуправление на МПС, заяви Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред медиите.

Разследващите не са знаели, че в колата е имало и четвърти човек, тъй като негови близки не са подали сигнал. Едва след 11 часа в неделя, когато един от ранените се е събудил в болницата, това е станало ясно. Трупът на 16-годишното момче е открит близо до голяма върба в коритото на река Марица от младежи от Столипиново, които дошли да видят мястото на инцидента.

Според Прокуратурата колата се е движела с над 100 километра в час. Никой от тийнейджърите, участници в мелето, не е имал шофьорска книжка.

„Не се знае още дали шофьорът е употребявал алкохол, до края на деня ще имаме отговори от пробите“, каза още прокурор Румен Попов. По думите му 19-годишният е действал като камикадзе.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »